Olej sacha inchi w przemyśle farmaceutycznym

olej sacha inchi zastosowanie

Olej sacha inchi pozyskiwany jest z nasion rośliny Plukenetia volubilis, powszechnie występującej w Ameryce Południowej. Przez rdzennych mieszkańców wykorzystywana była od zawsze, głównie w celach spożywczych i kulinarnych, jednak część plemion używało nasion do wyrobu kremów do ciała oraz maści, stosowanych przeciwbólowo i do łagodzenia podrażnień skóry.

Jaki słodzik wybrać? Liście jeżyny słodkiej – najzdrowszy naturalny słodzik

naturalny słodzik liść jeżyny słodkiej

Coraz więcej osób na całym świecie zaczyna minimalizować spożycie tradycyjnego cukru z powodów zdrowotnych. Konsumenci poszukują produktów o obniżonej zawartości cukru, które zaoferują im satysfakcjonujący smak. Branża producentów żywności stoi przed dużym wyzwaniem, jak zastąpić tradycyjny cukier naturalnymi, zdrowymi słodzikami, oferując jednocześnie wyjątkowe doznania smakowe. Odpowiedzią na to wyzwanie są liście jeżyny słodkiej. Liść jeżyny […]

Jakie są rodzaje glinek oraz jak ich używać

rodzaje glinek kosmetycznych

Glinki kosmetyczne są popularnym produktem wykorzystywanym do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Jednak różnorodność rodzajów glinek jest na tyle duża, że wiele osób ma problem z dobraniem rodzaju glinki do swojego typu skóry. Dostępne na rynku glinki już na pierwszy rzut oka różnią się od siebie kolorami, co wskazuje na różnice w ich składzie. Zawierają bowiem […]

Strona używa plików cookies w celach wymienionych w Polityce Prywatności.
Ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić w konfiguracji Twojej przeglądarki internetowej.